Plåtslageri Botkyrka

Bandtäckning

Bandtäckning är en takläggningsmetod som innebär att man lägger plåt i stora band från nock till takfot. Banden dubbelfalsas sedan ihop, en metod som fungerar på tak med lutning. Det finns olika material såsom koppar, stålplåt och aluminium.

Taktvätt och takmålning

Taktvätt är ett bra sätt att förebygga skador. Det tar bort mossa och alger som kan orsaka skador på taket. Att måla taket lyfter utseendet och ger även ett bra och långvarigt skydd på taket.

Inredningsarbeten

Koppar, rostfritt, aluminium och mässing är populära material som vi använder för inredning. Vi klär in allt från lampor till bardiskar.

Taksäkerhet

Det är viktigt att eliminera risker. Ett tak måste inte bara vara i gott skick för att skydda fastigheten. Tak kan också utgöra en säkerhetsrisk om de inte har rätt taksäkerhet monterad. Ett tak som är tryggt gör det möjligt för takarbetare att göra sitt jobb med gångbryggor, taksteg och övriga säkerhetsanordningar som kan behövas. För fotgängare under taket är ett snörasskydd en väldigt bra investering. Efter rejäla snöfall kan fotgängare gå tryggt under taket, utan att riskera att drabbas av stora drivor av snö som faller ner och orsakar skador. Vi erbjuder inspektion och installation av taksäkerhet. Det är en god investering för fastighetsägare, arbetsgivare, deras anställda och fotgängare som vistas kring huset.

Skivtäckning

Skivtäckning är en takläggningsmetod som innebär att man utgår från skivformat och falsar ihop plåten med stånd- och tvärfalser. Skivtäckning används idag mest på byggnader där man vill framhäva utseende och kvalitet men även för att ta till vara på gammal taktäckningstradition.

Snöskottning

Efter rejäla snöfall kan snön bli tung och man behöver då skotta av taket för att slippa skador som läckage och att taket rasar in.